MEMÒRIA DE L’OBLIT
DE MOMA TEATRE
DEL 17 AL 28 DE MARÇ, A LES 19 HORES.
Una documentalista treballa en un reportatge anomenat “Memòria de l’oblit”: un recull de testimoniatges de la seua pròpia família que, fins al dia de hui, pateixen les conseqüències d’una “història anònima” dins del seu propi nucli familiar. Són tots ells -la seua filla, el seu germà i la seua germana- descendents que, d’una manera o una altra, van heretar una culpa que no és la d’ells, però que els continuarà acompanyant durant tota la seua vida, fins i tot a les generacions futures. Saben molt poc de la història dels seus pares, viuen darrere d’un mur de silenci. Eixos encontres íntims entre germans i filla, intentant trobar respostes i provocades per ella mateixa, van endinsant la reportera a un passat propi familiar fins a un punt sense retorn. Els espectres de la memòria dels membres de la família amenacen cada vegada més a la reportera que sols busca la veritat, la seua pròpia veritat. Però, existeix potser “la veritat”? És la mateixa per a tots, o hi ha una veritat per a cadascú?
Potser per a oblidar cal recordar; potser és l’única manera de conquistar el passat.
Assistim a l’escena per a endinsar-se en l’altre, interpretar a l’altre, posar-se en el lloc de l’altre; tractant de conjugar l’oblit amb la memòria. Construir records que ens permeten viure.
Un exercici de voyeurisme revelador.
No seria aquest la fi última del teatre?
FITXA ARTÍSTICA:
Dramatúrgia (basada en testimoniatges reals), espai escènic i direcció: Carles Alfaro
Intèrprets: Cristina Fernández Pintado, Verònica Andrés, Laura Pellicer i Àngel Fígols
Espai escènic: Carles Alfaro
Composició musical: Joan Cerveró
Disseny de vestuari: María Almudever
Fotografia: María Cárdenas
Maquillatge i perruqueria: Amparo Carriò
Coordinació tècnica: Ernesto Porcar
Producció: Moma Teatre
Col·labora: Institut Valencià de Cultura (IVC)
Duració de l’espectacle: 85 minuts
Gènere: Teatre de text
Consulta de preus i descomptes ací. Els descomptes només s’aplicaran comprant l’entrada a taquilla.
[…] Alfaro se instala en Sala Ultramar, como compañía residente, con la obra Memòria de l’oblit. La obra reflexiona sobre las herencias familiares, sobre aquello que adquirimos y absorbemos y […]